KS MIREN

Prvo soboto v marcu je krajevna skupnost v Mirnu organizirala prostovoljno čistilno akcijo. Zbralo se je precej prostovoljcev.

Skupaj smo se pogovorili o najbolj problematičnih lokacijah  ter se nato razdelili v dve skupini. Z rokavicami in velikimi vrečami smo se podali na lov za odvrženimi odpadki po vasi. V travi so ležale sploščene pločevinke, razne plastenke, folije, embalaže najrazličnejših prigrizkov. Nekateri so iz grmovja potegnili celo wc školjko. Naleteli smo tudi na bolj redke »najdbe« -  umazane plenice. Situacija ni zadovoljiva, kar kaže na pomanjkanje okoljske ozaveščenosti pri nekaterih ljudeh. Kljub temu, da smo napolnili vreče s smetmi, smo hkrati zelo zadovoljni, da smo naredili nekaj dobrega za naše okolje in za vse nas.

Čistilno akcijo smo zaključili na »kampotu«. Pridne punce so scvrle miške, saj je bila to pustna sobota, in se tako okrepčali v veselju pusta. Pohvala gre tudi najmlajši članici, ki se je udeležila prostovoljne čistilne akcije. Pridno nas je spodbujala k čistemu okolju.

 

Naravno okolje je naš življenjski prostor. Zato je skrb za naravno in čisto okolje skrb slehernega posameznika.