KS MIREN

Galerija OSKAR KOGOJ NATURE DESIGN se nahaja v obnovljeni materini hiši umetnika Oskarja Kogoja v Mirnu pri Gorici. Galerija je bila svečano odprta oktobra 1998. V njej hranijo manjšo stalno zbirko razstavnih eksponatov ter ponujajo ekskluzivne umetniške izdelke, tako protokolarne kot tudi poslovne, promocijske in osebne, namenjene obdarovanju ob različnih priložnostih.  

Vsaka soba v Galeriji je nov svet, ki nosi tako kot izdelki spoznanje starih kultur in prastare simbolike. ONIKS SOBA vibrira v značilni zeleni barvi žlahtnega kamna oniksa, ki prihaja iz tromeje med Pakistanom, Afganistanom in Iranom. Tu je KUHINJSKA SOBA, kjer se strop razprostira v poslikavi z značilnim vzorcem idrijske čipke, ter SPOMINSKA SOBA, kjer so predstavljeni Oskarjevi predniki in del njegove zgodovine. Med vsemi temi sobami se razprostirajo Kogojevi čarobni, energetski izdelki, ki še tako bogatim prostorom dajejo posebno vibracijo, saj vzbujajo občudovanje.
V eni izmed razstavnih sob v nadstropju Galerije je poleg različnih bronastih skulptur stekleno kolo sreče, po katerem se pretaka v zaprtem sistemu idrijsko živo srebro. Posebno energijo in božanskost daje druga razstavna soba, ki je v celoti umetniško poslikana s prahom poldragih kamnov. Posebne so stenske poslikave slikarja Iva Kisovca, mavričast strop, detajli in oblikovalski izdelki z globljo sporočilnostjo.

Spletna stran: www.galerijaoskarkogoj-sp.si