KS MIREN

chorus

Miren je kraj z bogato pevsko tradicijo. Večinoma je v vasi hkrati delovalo tudi več sestavov. Tako so pevci pred štirinajstimi leti skupaj z zborovodjem in skladateljem Antonom Klančičem ustanovili  Vokalno skupino Chorus '97, da bi se v manjši zasedbi lahko preizkušali tudi z zahtevnejšim programom.

Vokalno skupino Chorus '97 iz Mirna ves čas sestavljajo pevci iz krajev z obeh strani državne meje. V svoj repertoar uvrščajo ljudske in umetne pesmi domačih in tujih skladateljev, ne izognejo pa se tudi polifoniji, črnski duhovni in seveda sakralni pesmi. Vokalna skupina Chorus '97 je prepevala že v številnih krajih in državah, od Kanade in ZDA na turneji leta 2004, raznih krajev v Italiji, kot Siena in Poggibonsi v Toskani, Val Pusteria na Južnem Tirolskem do Salzburga v Avstriji in Čeških Budejovic pred enim letom, seveda pa so prekrižarili tudi Slovenijo do Dolenjske, Štajerske in Prekmurja. Posneli so tudi zgoščenko z naslovom Pomlad pod Krasom.

Na zadnjih dveh tekmovanjih primorskih pevskih zborov in malih skupin novembra 2009 in 2011 v Postojni je Vokalna skupina Chorus '97 prejela srebrno priznanje.
Oktobra 2010 so pevci v svojem kraju sprejeli Komorni zbor Kaluga iz Rusije in  v juniju 2011 so na njihovo povabilo izvedli povratni obisk – uspešno turnejo v Rusiji. V letih 2001–2006 je vokalno skupino vodila gospa Damijana Čevdek Jug, v sezoni 2006-2007 pa je vodstvo prevzela zborovodkinja Laura Winkler.

Predsednik zbora:
Robert Petejan
tel. št. 041 776 992

spletna stran: 
http://www.wix.com/chorus97/chorus-97